Onze bieren

Het is onze bedoeling een ruim aanbod aan niet-alledaagse, ambachtelijke bieren te brouwen. Dit betekent ook dat de meeste van onze bieren slechts beperkt in tijd en aanbod te verkrijgen zijn.

Hellegat Blond

Hellegat Blond (alc. 6,5% vol.), een dorstlessend bier gebrouwen met een opmerkelijk aandeel pilsmout. In dit doordrinkbier herken je bovendien een frisse toets van koriander en appelsienschil. Hoge gistingsbier hergist op fles.

Hellegat Super Blond

Hellegat Super Blond (alc. 7,5% vol.), een volmondig bier gebrouwen met drie soorten mout. Dit degustatiebier heeft een kruidig karakter met toetsen van vanille en zoethout. De aromatische hoppen zorgen voor een subtiele bitterheid en een fruitige afdronk.
Hoge gistingsbier hergist op fles.

Hellegat Tripel

Hellegat Tripel (alc. 8,5% vol.), een degustatiebier gebrouwen volledig volgens de verhoudingen van Hellegat Blond, maar met méér mout, méér hop, méér kruiden (koriander en sinaasappelschil), … met méér alcohol en met nog méér smaak. Hoge gistingsbier hergist op fles.

Hellegat Bruin

Hellegat Bruin (alc. 8,0% vol.), een vlot doordrinkbaar bruin bier, gebrouwen met floraal-kruidige hoppen, die zorgen voor een licht gerookte, fris-fruitige afdronk. Hoge gistingsbier hergist op fles.

Hellegat Winter

Hellegat Winter (alc. 9,5% vol.). Hoge gistingsbier hergist op fles. Meer info volgt.

Rupeliaan

Rupeliaan (alc. 8,5% vol.), een amberkleurig, “Tripel Hop” degustatiebier, gebrouwen met karamelmouten die naast de kleur zorgen voor een volmondige, ronde smaak. De drie verschillende hopsoorten brengen dan weer kruidigheid, maar ook florale en fruitige accenten in balans. Hoge gistingsbier hergist op fles.

Klem Craft Brew

Vermits we een kleine dorpsbrouwerij zijn kunnen wij heel makkelijk eens gekke toeren uithalen, net zoals je tijdens het koken thuis al eens wat meer kan riskeren dan in een restaurant of grootkeuken. Uiteraard loopt er al eens wat mis (wat met de nodige humor en relativering opgevangen wordt), maar er komen steevast ook juweeltjes uit. Al die proefbrouwsels brengen we onder het merk Klem Craft Brew. Je kan uitgebreid komen degusteren wat er op het moment op de kaart staat en krijgt er bovenop een woordje uitleg van de brouwer zelf bij over het ontstaan ervan.

Brouwerij De Klem op Facebook